"Je hebt de kracht alles te bereiken"

Palwasha Muhammad Hassan

Persoonlijk leiderschap

Palwasha Muhammad Hassan geeft jouw evenement ‘the power of hope’. De belofte dat alles mogelijk is als je er maar in gelooft en voor gaat. Ze steekt vooral vrouwen een hart onder de riem. Haar boodschap: Knok, ga voor jouw vrijheid en jouw gelijkwaardigheid. Alles is te bereiken, maar kom in actie.

Palwaha vertelt haar bijzondere verhaal. Ze vertelt over een leven in gevaar in haar thuisland Afghanistan, haar vlucht naar Nederland, en de wijze waarop ze knokte om in Nederland te kunnen blijven.

Strijder voor vrouwenrechten in Afghanistan

In Afghanistan werkte ze voor het Amerikaanse humanitaire agentschap USAID en mensenrechtenorganisatie Oxfam GB. Ze zette zich in voor vrouwenrechten. Hiermee was ze een vijand van de Taliban, die vrouwen niet in sterke posities willen zien.

Palwasha Muhammad Hassan vertelt over haar leven in Afghanistan. Hoe zij tegen alle weerstand in vocht voor de positie van vrouwen. Hoe zij in Nederland zichzelf staande hield in het Asielzoekerscentrum in Utrecht: “We hadden één kleine kamer met z’n drieën en moesten een wc en douche met anderen delen. Ik lette altijd goed op mijn kinderen; er liepen enge types rond. Mannen zonder doel, mensen met psychische problemen. Er werd veel gestolen, zoals eten uit de keuken. Ook is het lastig dat Afghanen tussen alle Syriërs in de minderheid zijn.” 

Maar ze is nooit stil gaan zitten wachten. Ze leerde Nederlands, deed vrijwilligerswerk, zocht naar de beste school voor haar kinderen, maakte vrienden in Nederland. En zocht werk voor zichzelf. 

 

Specialisme

Persoonlijke effectiviteit, Intrinsieke motivatie, Verbinden van culturen

In te huren als

Spreker

Taal

Nederlands, Engels

Meer sprekers