"De intelligentie van je lichaam helpt je krachtig en integer te communiceren"

Claudia Kratzheller

Coach Embodied Presence | Corporate Trainer | Yoga leraar

Claudia Kratzheller spreekt over spreken in het openbaar, met behulp van de wijsheid van je lichaam: zo sta je in je kracht en spreek je vanuit integriteit.

Stel je voor: Je bent een startende ondernemer, en je weet dat je ideeën goed zijn. Maar je maag rommelt omdat je zenuwachtig bent en je bent bang om je uit te spreken, bang om beoordeeld te worden en te falen.

Claudia zal je de manieren laten zien, waarop je juist die energie kan gebruiken. En hoe je daarin gebruik maakt van je adem. Hierdoor, en hier draait het om; hierdoor kan je echt jouw stem en jouw ideeën laten horen!

Mensen zullen vol interesse en geïnspireerd naar je luisteren. Het kan ook zijn, dat ze zo hun bedenkingen hebben. Maar dan heb jij de moed, om door te gaan. Je zou angst kunnen voelen, en twijfel. Maar je doet het toch.

Claudia werkt ook met je stem: Als je zenuwen je voor een optreden in de war brengen, kan het zijn dat je stem kraakt, of dat je aan jezelf gaat twijfelen. Of dat in je hoofd een klein stemmetje op een negatieve manier tegen je begint te praten. Dat is prima, veel mensen hebben dat. Zelfs de grootste sterren hebben dat nog, voordat ze het podium op gaan.

Claudia Kratzheller kan je manieren laten zien hoe je daarmee om kunt gaan: door bijvoorbeeld je voeten op de grond ook echt te voelen, en op je ademhaling te letten. Je stem zal dan weer stabiel worden.

Heb je hiermee geoefend, dan stop het niet. Daarna moet je oefenen, oefenen, oefenen, en oefenen. Net zoals je dat doet als je naar de sportschool gaat of gaat wandelen! Tina Turner zei ooit, toen haar werd gevraagd hoe ze zo’n fantastisch optreden kon neerzetten: Ik doe het al heel lang!!!

Jouw boodschap wil gehoord worden

Het gaat eigenlijk niet om jou, wanneer je een bericht communiceert. Het gaat om de boodschap. Als je zenuwen hebt die je tegenhouden, is het jouw verantwoordelijkheid om dat te overwinnen, omdat het bericht verzonden wil worden.

De passie van Claudia Kratzheller is communiceren vanuit lichaamsbewustzijn, met een stem die authentiek is en waar. Ze leert je, ook als je online optreedt, te spreken vanuit je fysieke aanwezigheid, de wijsheid die zit opgeslagen in je lichaam.

Claudia treedt op voor:

– Startende ondernemers die die hun ideeën op een zelfverzekerde manier willen presenteren.

– Sprekers, die hun speech willen oppoetsen

– Ondernemers die hun ideeën willen brengen van papier naar ‘connectie’ en ‘inspiratie’

– Iedereen die wil leren spreken vanuit de intelligentie van zijn of haar eigen lichaam.

Claudia Kratzheller heeft jarenlang gewerkt met Company EPT -Executive Performance Training- in een internationaal vrouwenteam.

Ze is gespecialiseerd in persoonlijke ontwikkeling, diversiteit en cross culturele samenwerking. Ze werkt in Europa, Noord-Amerika, Azië en Rusland.

Lees meer via haar blog.

 

Specialisme

Lichamelijk bewustzijn, Cross culturele communicatie, Spreken vanuit lichamelijk bewustzijn, Spreken vanuit lichamelijke aanwezigheid, Stevig staan bij conflict en onzekerheid

In te huren als

SprekerWorkshops

Taal

Engels, Nederlands

Video's

Meer sprekers