"Als we de wereld anders inrichten zijn minder mensen beperkt"

Sandra M.E. Jacobs

Auteur ‘O, dus dát is Wmo!’ | Adviseur maatschappelijke ondersteuning

Sandra Jacobs is een bevlogen spreker over maatschappelijke vraagstukken, gericht op inclusiviteit. Met haar wervelende energie zet ze het publiek aan het denken én aan tot doen.

Wat Sandra doet? Ze doet wat ze kan. Dat is altijd iets

Sandra Jacobs doet wat ze kan. Omdat dat altijd iets is. Net als de kleine kolibrie in het verhaal van de bosbrand, waarin het vogeltje druppel voor druppel water op het vuur gooit, terwijl de andere dieren in paniek rondrennen. Sandra gelooft in Ubuntu, in de kracht van samenwerking en in dat delen vermenigvuldigen is.

Bijdragen aan een mooiere wereld is rode draad in haar leven. Zij deed dat als oefentherapeut, bedrijfstrainer en beleidsmedewerker in de gezondheidszorg en doet dat als adviseur Wmo en opleider in het sociaal werk. Zij houdt van wat ze doet en je kunt haar ’s nachts wakker maken voor briljante ideeën die helpen de wereld gelijkwaardiger te maken.

Boek: De bedoeling van de Wmo

De inspanningen die Sandra zich de laatste jaren getroost om ‘de bedoeling’ van de Wmo voor het voetlicht te brengen blijven niet onopgemerkt. Haar boek verkoopt fantastisch en krijgt alleen maar lovende recensies. Als belangrijkste reden wordt hierbij genoemd dat Sandra dwars door wet- en regelgeving altijd haar scherpe blik gericht houdt op de mens om wie het gaat en anderen inspireert dit ook te doen. Haar actieve platform op LinkedIn is drukbezocht en zet aan tot verandering in het sociaal domein. Een verandering gericht op inclusiviteit. Maar dan echt.

Sandra nodigt uit tot denken in mogelijkheden en durft zelfs te zeggen dat een inclusieve wereld voor iedereen beter is, omdat we daar allemaal gelukkiger van worden. Als zij hierover spreekt kun je niet anders dan haar gelijk geven.

Oh, dus dat is Wmo!

In haar nieuwste boek ‘Oh, dus dat is Wmo!; vertelt Sandra Jacobs wat het betekende voor haarzelf én voor de mensen aan de andere kant van de lijn, toen de wereld op slot ging en er even niemand bij iemand aan de keukentafel zat.

Haar lezingen en haar boeken bruisen van de energie en het is overduidelijk dat Sandra net zo van haar werk houdt als dat ze van mensen doet. Ze spreekt met compassie en respect en inspireert omdat ze laat zien hoe het werkt als je de mens centraal zet. Soms is ze scherp over de regelgeving met vingers op de zere plek, maar nergens wordt het zuur of zwaar. Dat is gewoon niet haar stijl.

Laat je ook verrassen, raken, inspireren, aan het lachen maken, vier het feest der herkenning en verfris je blik door mee te kijken door de bril van iemand die met passie in het sociaal domein werkt met de wet in haar ene en haar hart in de andere hand, wars is van onnodige rompslomp, dus daar gewoon niet aan doet.

Bestel ‘Oh, dus dat is Wmo!’ hier.

Sandra Jacobs heeft verschillende functies

  • Allround adviseur Wmo voor het Indicatieadviesbureau Amsterdam
  • Freelance adviseur second opinions vanuit haar eigen bedrijf de Wmo adviseur
  • Auteur van de boeken ‘O, dus dát is Wmo!’
  • Opleider, trainer en begeleider in het sociaal domein
  • Ambassadeur inclusiviteit
  • Verbinder bij het platform Sociaal Domein Online

Beluister ook haar podcast bij Sociaal Domein Online: ‘

Specialisme

Inclusieve samenleving, Wmo, Zorginnovatie

In te huren als

Spreker

Taal

Nederlands

Video's

Meer sprekers