"Als we de wereld anders inrichten zijn minder mensen beperkt"

Sandra M.E. Jacobs

Auteur ‘O, dus dát is Wmo!’ | Adviseur maatschappelijke ondersteuning

Sandra (M.E.) Jacobs is een bevlogen spreker over maatschappelijke vraagstukken, gericht op inclusiviteit. Met haar wervelende energie zet ze het publiek aan het denken én aan tot doen.

Wat Sandra doet? Ze doet wat ze kan. Dat is altijd iets

Sandra Jacobs doet wat ze kan. Omdat dat altijd iets is. Net als de kleine kolibrie in het verhaal van de bosbrand, waarin het vogeltje druppel voor druppel water op het vuur gooit, terwijl de andere dieren in paniek rondrennen. Sandra gelooft in Ubuntu, in de kracht van samenwerking en in dat delen vermenigvuldigen is.

Bijdragen aan een mooiere wereld is rode draad in haar leven. Zij deed dat als oefentherapeut, bedrijfstrainer en beleidsmedewerker in de gezondheidszorg en doet dat als adviseur Wmo en opleider in het sociaal werk. Zij houdt van wat ze doet en je kunt haar ’s nachts wakker maken voor briljante ideeën die helpen de wereld gelijkwaardiger te maken.

Boek: De bedoeling van de Wmo

De inspanningen die Sandra zich de laatste jaren getroost om ‘de bedoeling’ van de Wmo voor het voetlicht te brengen blijven niet onopgemerkt. Haar boek verkoopt fantastisch en krijgt alleen maar lovende recensies. Als belangrijkste reden wordt hierbij genoemd dat Sandra dwars door wet- en regelgeving altijd haar scherpe blik gericht houdt op de mens om wie het gaat en anderen inspireert dit ook te doen. Haar actieve platform op LinkedIn is drukbezocht en zet aan tot verandering in het sociaal domein. Een verandering gericht op inclusiviteit. Maar dan echt.

Sandra nodigt uit tot denken in mogelijkheden en durft zelfs te zeggen dat een inclusieve wereld voor iedereen beter is, omdat we daar allemaal gelukkiger van worden. Als zij hierover spreekt kun je niet anders dan haar gelijk geven.

Sandra Jacobs heeft verschillende functies

  • Allround adviseur Wmo voor het Indicatieadviesbureau Amsterdam
  • Freelance adviseur second opinions vanuit haar eigen bedrijf de Wmo adviseur
  • Auteur van de boeken ‘O, dus dát is Wmo!’
  • Opleider, trainer en begeleider in het sociaal domein
  • Ambassadeur inclusiviteit
  • Verbinder bij het platform Sociaal Domein Online

Beluister ook haar podcast bij Sociaal Domein Online: ‘

Specialisme

Inclusieve samenleving, Wmo, Zorginnovatie

In te huren als

Spreker

Taal

Nederlands

Video's

Meer sprekers