"Iedere dag, ieder moment kies je opnieuw. Waar kom jij je bed voor uit?"

Kirsten Mauer

Directeur ImpactYou | Onderwijsinnovatie- en strategie | Auteur

Kirsten Mauer inspireert door haar gedrevenheid om het onderwijs persoonlijker en uitdagender te maken. Zij zet alles op alles om talentontwikkeling en zelfsturend vermogen bij leerlingen en studenten te stimuleren. Zij helpt docenten om loopbaanadvies- en coaching in het onderwijs op te nemen, zodat leerlingen en studenten bewust kiezen voor een opleiding en de loopbaan die bij hen past.

Enthousiasmeren van loopbaanspecialisten in het onderwijs

Kirsten Mauer heeft met haar bedrijf ImpactYou verschillende innovatieve tools en softwareplatformen gebouwd op het gebied van persoonlijke- en professionele ontwikkeling. Het doel van deze tools is aan de ene kant kansengelijkheid te vergroten. Aan de andere kant wil ze hiermee de verbinding tussen het onderwijs en het bedrijfsleven concreet en praktisch versterken.

Om docenten sterker te maken en hen het enthousiasme voor hun rol als (studie)loopbaanbegeleider terug te geven, heeft zij verschillende workshops, trainingen en events ontwikkeld. Daaruit is recent de nieuwe ImpactYou Academy tot stand gekomen.

Kirsten werkt daarnaast als boardroom sparringpartner voor onderwijs directies en Raden van Bestuur. Vanuit haar kennis van het werkveld vertaalt ze strategische Loopbaanontwikkeling- en Begeleidingsplannen naar haalbare en gedragen onderwijsprogramma’s. Ze zet sterk in op de relatie met leerlingen, studenten en docenten en heeft de eerste online community voor Loopbaanontwikkeling- en Begeleiding (LOB) van Nederland opgericht.

Kirsten is tevens auteur van verschillende onderwijsboeken en trainingsmodules met klinkende namen als Jouw Stem Telt, I’m a host and I know it, Personal Impact Program, Jouw Routeplanner naar een gedurfde toekomst, Route LOB, ExpeditieMe en Futureproof Online LOB.

Kirsten geeft lezingen over:

  • Het bevorderen van regie over de eigen loopbaan bij leerlingen en studenten
  • Loopbaanontwikkeling- en begeleiding en  coaching binnen het onderwijs
  • Hoe je zelf kunt zorgen voor meer werk,- studie,- en loopbaangeluk 
  • Veerkracht, het roer om, tegenslagen omzetten tot kansen en leermomenten
  • Ondernemerschap binnen het onderwijs en onderwijscommunities

Persoonlijke passie en energie

Kirsten Mauer is iemand die er elke dag vol passie en energie voor gaat. Zij komt haar bed uit voor leerlingen en studenten die meer regie willen ervaren over hun eigen loopbaan. Voor leerlingen en studenten, die het fijn vinden om zich verder te ontwikkelen en die zin krijgen in hun toekomst. Voor leerlingen en studenten die zichzelf weten te verzekeren van een plek op de arbeidsmarkt, die past bij hun talent en het leven waar ze van dromen.

Haar eigen loopbaan en leven is op zijn minst bijzonder en turbulent te noemen. Dat maakt haar ervaringsdeskundige op het gebied van het nemen van regie over de eigen loopbaan. Kirsten weet als geen ander wat het betekent om persoonlijke tegenslagen om te zetten naar kansen en leermomenten. Deze ervaringen drijven haar om juist ook een ander in zijn of haar kracht te zetten. Je kunt altijd meer dan je denkt en iedereen beschikt over een bijzonder talent.

Haar ruime internationale woon- en werkervaring in verschillende plaatsen over de wereld, waaronder New York, de Kaaiman Eilanden en Miami, hebben haar geïnspireerd op sociaal- en cultureel niveau aandacht te vestigen op ‘hoe we met elkaar omgaan’. Deze ervaringen heeft zij onder andere vertaald naar prikkelende trainingsmodules, werksessies en opdrachten voor het onderwijs en op de werkvloer.

 

 

Specialisme

Loopbaanontwikkeling en -begeleiding, Onderwijs, Werkgeluk

In te huren als

SprekerPresentator

Taal

Nederlands, Engels

Meer sprekers