"Haal het echte verhaal naar boven"

Karin van As

Presentator, Interviewer

Karin van As is een ervaren, sprankelende en vakkundige presentator. Contact met het publiek, humor gebruiken en ruimte geven aan de spreker zijn de speerpunten in haar werk.

Gespecialiseerd in kunst, cultuur en films

Karin van As is bekend in de wereld van kunst, cultuur en films. Zij is bijvoorbeeld vast presentator bij het jaarlijkse Filmfestival Film by the Sea in Vlissingen, waar ze sinds vorig jaar een dagelijkse talkshow heeft. Jarenlang presenteerde ze tijdens muzikale evenementen als de Uitmarkt Amsterdam. Ook was ze de centrale presentator op boekenevenementen, zoals Manuscripta en de Dag van de Literatuur. Daarnaast sprak ze voor BNR nieuwsradio voor de top van ING in een dagelijkse radio uitzending over beleggen.

Geïnformeerd, kritisch en betrokken

Ze bereidt zich altijd zorgvuldig voor als ze met iemand spreekt. Ze leest achtergrondartikelen en eerdere interviews, leest de boeken en ziet de films. Ook verdiept ze zich in de onderwerpen die betrekking hebben op de geïnterviewde. Ze is kritisch en betrokken, maar geeft als gezegd ruimte, ze vindt het belangrijk dat de gasten zich ontspannen en uit de verf komen, dus als er verbinding is. Karin gebruikt humor om contact te houden met de zaal en zorgt voor interactie door vragen uit de zaal op te halen.

Specialisme

Kunst en Cultuur, Boeken, Films

Taal

Nederlands

Video

Meer sprekers