"Je kunt niet het slachtoffer zijn van de verandering, alleen van jouw houding"

Joyce de Ruiter

Spreker over verandering en wendbaarheid

We hebben allemaal te maken met veranderingen in ons leven. Bijvoorbeeld het verlies van een dierbare, je baan, je gezondheid. Of in je werk; een reorganisatie, verandering van de strategie of de verschuiving naar online. Dit kan gevoelens oproepen van frustratie, angst, weerstand.

Joyce de Ruiter kreeg op haar zestiende een diagnose die haar toekomstperspectief ingrijpend veranderde: “je wordt doof én blind”. Langzaam verliest ze haar twee zintuigen waarmee ze communiceert en zelfstandig kan functioneren. Ze leeft in een continu veranderproces met de keuze: hoe ga ik hier mee om? Ondanks alles ziet Joyce de wereld positief, want zoals zij zelf zegt: “Ik hoef niet te kunnen zien om een visie te hebben én ik hoef niet te kunnen horen om gehoord te worden.”

Als spreker is Joyce een autoriteit op het gebied van wendbaarheid en veerkracht in tijden van verandering. Ze deelt haar prachtige levensverhaal met haar beste persoonlijke inzichten gecombineerd met de psychologie van veranderen. Zo houdt zij live, online of tijdens webinars op verrassende wijze én met een vleugje humor wekelijks honderden professionals, managers, ondernemers en hun medewerkers dezelfde spiegel voor: onderuit of vooruit?

Iedere verandering kan de voedingsbodem zijn voor kansen en successen

Haar toehoorders ontdekken dat iedere verandering de voedingsbodem en katalysator kan zijn voor toekomstige kansen en successen. De angst en weerstand voor verandering wordt omgezet in een wendbare mindset om de leider te worden van iedere verandering, persoonlijk én zakelijk.

Joyce de Ruiter is naast spreker ook auteur van o.a. ‘Niet horen Niet zien Niet zwijgen’. Een prachtig autobiografisch verhaal over levenshaast, de zoektocht naar dealen met het continue veranderproces en de groeiende overtuiging dat ze de wereld iets te vertellen heeft. Want dat ze straks niet meer kan horen of zien, hoeft niet te betekenen dat ze ook zal zwijgen.

Samen met Niek van den Adel schreef zij het boek ‘De Lamme leidt de Blinde’.

 

Specialisme

Verandering, Persoonlijk leiderschap, Samenwerking, Wendbaarheid

Taal

Nederlands, Engels

Video's

Meer sprekers