"Een goed frame heeft meer impact dan alle feiten bij elkaar"

Jolijn Mes

Framingspecialist | Taalstrateeg

Wie Jolijn hoort spreken, blijft geboeid luisteren. Jolijn Mes is taalstrateeg en framingspecialist. Ze houdt zich dag en nacht bezig met taal. En dan niet zozeer met de regeltjes, maar vooral met wat mensen met die taal doen. Hoe ze hun woorden inzetten om hun verhaal goed over te brengen, om te inspireren en om te overtuigen. Hoe ze met taal en gedrag onbewust beïnvloeden, waardoor je mensen meekrijgt zonder weerstand?

Met name dat laatste vindt Jolijn fascinerend: hoe komt het toch dat mensen soms zó overtuigend kunnen zijn, zonder dat ze meer argumenten hebben dan hun tegenstander? En hoe kan het dat je soms geen gelijk krijgt, terwijl je er zeker van bent dan je wel gelijk hebt?

De overtuigingskracht van taal

Met framing kun je je overtuigingskracht enorm vergroten, zonder dat je hoeft te beargumenteren. Tijdens een interactieve lezing van Jolijn Mes leer je stilstaan bij de onzichtbare kracht van taal. Je krijgt inzicht in het strategisch inzetten van frames, en het herkennen en vermijden van valkuilen. Want gelijk hebben is immers niet genoeg, je moet het ook krijgen!

Framing inzetten voor reclame, voor bedrijven, maatschappelijke organisaties en politieke partijen

Jolijn Mes behaalde aan de Universiteit Leiden cum laude een MA in de retorica, waarbij ze zich verdiepte in framing en populisme. Inmiddels is ze bij Taalstrategie werkzaam als taalstrateeg en framingspecialist. Ze adviseert bedrijven, maatschappelijke organisaties en politieke partijen over hoe zij framing kunnen inzetten om hun communicatie duidelijk, overtuigend en aantrekkelijk te maken.

Word ook meesterframer

Jolijn Mes schreef samen met haar collega Sarah Gagestein het boek ‘Word meesterframer’: de complete handleiding framing voor iedereen die iedereen wil overtuigen.

Specialisme

Framing, Beïnvloeden met taal en beeld, Nudging

In te huren als

SprekerDagvoorzitter

Taal

Nederlands, Engels

Meer sprekers