"Over film met een eigen blik "

Gerlinda Heywegen

Interviewer en spreker

Gerlinda Heywegen heeft jarenlange ervaring in het organiseren en ontwikkelen van contextprogrammering en filmspecials en het bemiddelen van vele filmdeskundigen. Ze besloot daarom om samen een divers team van filmprofessionals- en liefhebbers de krachten te bundelen en richtte haar eigen bureau Koning Film op.

Gerlinda Heywegen is gedreven spreker en interviewer

Gerlinda is filmprogrammamaker voor verschillende festivals zoals Film by the Sea en Film & Literatuurfestival Winternachten. Ze werkt met veel filmvertoners samen en geeft veelvuldig inleidingen, ontwikkelt en verzorgt cursussen en is een gedreven interviewer. Dat doet ze momenteel voor musea en bibliotheken. Ook overheidsorganisaties huren haar in. Voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid ontwikkelde ze een Webinar een contextprogramma over Diversiteit en Inclusiviteit in Film en Televisie.

The other Director

Gerlinda Heywegen schreef het boek The other Director: Beelden maken is de taak van de director of photography. Is hij dienstbaar of oppermachtig? Gerlinda Heywegen besloot een reeks interviews met acht director of photograpyhy’s te bundelen, inclusief haar persoonlijke impressies. In dit full colour boek zijn relatief jonge cameramensen samengebracht met een nog jong oeuvre.

Specialisme

Film en feminisme, Literatuur

In te huren als

SprekerInterviewer

Taal

Nederlands, Engels

Meer sprekers