"Honger de wereld uit. Het kan wel!"

Evelijne Bruning

Directeur The Hunger Project

Evelijne  Bruning is een bevlogen spreker en columnist. Zij is positief, oplossingsgericht en ervaren. Ze werkt aan het grootste oplosbare probleem op aarde: het einde van honger en armoede.

Zij gelooft erin. Het kan wel! 

Ze baseert die mening op jarenlange ervaring. Evelijne Bruning is ruim 10 jaar directeur van The Hunger Project. De organisatie die dagelijks bewijst dat mensen die leven met honger en armoede zelf de oplossing zijn van dit vraagstuk. 

Evelijne heeft van het bijdragen aan een duurzame en eerlijke wereld haar leven gemaakt. Ze verbouwt momenteel eigenhandig, samen met 2 gezinnen, een voormalige intensieve varkenshouderij in de Achterhoek. Ze maken er een nul-op-de-meter woonparadijs van, compleet met voedselbos en een spiritueel cursuscentrum. 

De resultaten die zij liet zien zijn niet onopgemerkt gebleven. In 2020 is ze genomineerd tot ‘Veranderaar’ door de Triodos Bank: “Evelijne inspireert zonder belerend te zijn. Ze kijkt naar wat er mogelijk is, in plaats van bedwelmd te worden door de complexe problemen die ze onderweg tegenkomt”. 

Evelijne is verder:

  • Vicevoorzitter van Partos, de branchevereniging voor ontwikkelingssamenwerking
  • Organisator van de bedding: uitwisseling, verbinding, verdieping en inspiratie voor kleine en grote groepen, die samen in actie willen komen voor vooruitgang
  • Journalist: voormalig hoofdredacteur vakblad ontwikkelingssamenwerking; bestuurslid World’s Best News en World in Progress; was columnist voor o.a.. De Dikke Blauwe, IS en Vice Versa
  • Schrijfster van het boek ‘Tussen Tibetaanse oren’: Tibetanen zijn ‘populair’. Ze worden door de rest van de wereld geïdealiseerd en gezien als een verlicht volk dat zich stralend en diepzinnig boven hun droevige lot weet te verheffen. Tussen Tibetaanse oren vertelt een ander verhaal.

 

Specialisme

Duurzame landbouw, Internationale Samenwerking, Spiritualiteit

Taal

Nederlands, Engels, Frans

Meer sprekers