"Nederland heeft invloed op een duurzame wereld"

Daniëlle Hirsch

Tweede kamerlid voor Groen Links

Het is Daniëlle Hirsch haar missie te laten zien dat we als Nederland veel invloed hebben op de wereld. En zeker ook op de kwaliteit van leven in ontwikkelingslanden. Als mondiale speler kunnen we een veel grotere bijdrage leveren aan duurzame en rechtvaardige ontwikkeling. Dit kan door samen met mensen, steden en gemeenten, en lokale bedrijven activiteiten te ontwikkelen die goed zijn voor mens, milieu en economie.

Daniëlle wil een bijdrage leveren aan het vinden van een vorm van ontwikkeling, waarvan niet alleen Nederland profiteert. Deze ontwikkeling moet de grenzen van de natuur respecteren, en ook voor anderen een beter bestaan opleveren.

Dus ben jij op zoek naar concrete ideeën over hoe je kan bijdragen aan het oplossen van het klimaatprobleem? Of wil je weten welke rol je kan spelen om armoede de wereld uit te helpen? Vraag je je ook regelmatig af of dit soort problemen niet te groot voor jou zijn, of je het verschil wel kan maken? Danielle helpt je aan inspiratie en allerlei mogelijkheden om samen en alleen, door grote en kleine acties, vandaag nog te beginnen met het maken van het verschil.

Daniëlle Hirsch neemt je mee naar landen als Mexico, Kenia en Kazachstan, waar ze gewoond en gewerkt heeft, spreekt uit haar ervaring met de Nederlandse waterwereld en brengt je de inspiratie die ze zelf ontvangt uit haar werk met de wereldwijde milieubeweging. Op zoek naar verandering? Het kan wel!

Over Daniëlle Hirsch

Tijdens en na de afronding van haar studie Economie werkte Danielle ruim drie jaar in Mexico, Paraguay en Kenya. Ze begon in 1995 te werken als internationaal consultant en werd tegelijkertijd vrijwilliger bij Both ENDS. In 2003 werd ze bij Both ENDS beleidsmedewerker  op het gebied van waterbeheer. Van 2008 tot en met 2023 was Danielle directeur van dezelfde organisatie. In de loop der jaren heeft Daniëlle zich inhoudelijk met vele projecten bezig gehouden, voornamelijk op het gebied van internationale financieringsstromen, water en klimaat.

Daniëlle Hirsch is momenteel lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks/PvdA met als portefeuille Internationale Handel en Ontwikkelingssamenwerking.

Sinds 2008 is Daniëlle ‘fellow’ van de Donella Meadows Leadership Fellows Program. Zij is bovendien lid van het bestuur van het Netherlands Water Partnership en lid van de Sustainability Advisory Board van ABN AMRO.

 

 

 

 

Specialisme

Politieke economie, Economie, Internationale relaties, Klimaat, Mensenrechten

In te huren als

SprekerDagvoorzitter

Taal

Nederlands, Engels, Spaans

Meer sprekers