"Durf jij koffie te drinken uit een enorm 'vervuild' kopje? Servies gemaakt van fijnstof, geoogst langs de A2 en A15!"

Marije van Zomeren

Circulair ondernemer

Haar verhaal gaat over nieuw leiderschap in een wereld in transitie, namelijk over duurzaam, circulair en vrouwelijk ondernemerschap. En dat is zeer relevant in deze tijd. Ze neemt het publiek mee door verhalen te vertellen over bijzondere duurzame-circulaire hotels en dito projecten die ze realiseerde in diverse landen. Daarbij werkt ze nauw samen met de lokale bewoners van een gebied. In haar verhaal neemt ze je mee van de indianen uit Kwamalasamutu in Suriname, naar Oeganda, tot haar nieuwe avontuur in de vrijstad Culemborg in Nederland.

Tijdens deze reis deelt ze haar ervaringen over hoe je verbindend onderneemt met LEF. Haar verhaal gaat over doorzetten, ‘learn to rest and not to quit’. Ze vertelt over hoe je van een idee op papier tot een groeiend duurzaam bedrijf komt. Ze gaf leiding aan organisaties met 30-60 werknemers in verschillende landen.

Om haar bedrijven te laten groeien werkte ze samen met (impact) investeerders en andere financiers, maar ook met landelijke overheden en de Wereldbank. Ze gaf leiding aan meerdere interculturele teams waarin zowel analfabete stamhoofden hun plek innamen, als promovendi uit verschillende landen.

Hoe is het om regelmatig tegen de stroom in te moeten zwemmen, omdat je met je ideeën en aanpak je tijd ver vooruit bent? Marije van Zomeren vertelt over haar ervaringen. Over hoe ze omgaat met ‘ups en downs’, veroorzaakt door zeer onverwachte gebeurtenissen en veranderingen. Ze deelt haar successen, maar vertelt ook waar ze faalde en dus leerde. Kortom een reis die steeds meer mensen, teams en organisaties afleggen in deze tijd waarin alles anders en duurzamer ‘moet’. Waarbij steeds meer ‘wendbaarheid’ gevraagd wordt van een ieder, en waarbij verandering steeds vaker de constante is in een wereld in transitie.

 

Specialism

Circulaire economie, Inclusion, Interventions, Intrinsic motivation

To hire as

Speaker

Languages

Dutch, English, French

More speakers