"Made by loving hands, worn by exceptional people"

Irene Hin

Intercultureel ondernemer

Irene Hin spreekt over haar passie en de geheimen van het opzetten van een bedrijf over landsgrenzen heen. Haar succesformule: liefde voor de producten die je ontwikkelt en verkoopt. En liefde voor de mensen waar je mee werkt.

Irene is de creatieve motor achter Lady Africa, de merknaam voor eigenzinnige etnische kleding en sieraden.

Met haar Afrikaanse en Nederlandse wortels slaat zij een brug tussen Afrika en de rest van de wereld. Ze brengt kleur in de Nederlandse straten, door culturen te verbinden en door te inspireren met etnische mode. Op haar reizen naar Afrika ontdekte ze een keur aan eigenzinnige ontwerpen, prachtige stoffen en originele, onafhankelijke labels. Deze zijn te mooi om niet te delen.

Irene is een gepassioneerd bruggenbouwer. Ze is inspirator  en coach voor Afrikaanse vrouwelijke ondernemers. Ze is actief in people empowerment (female empowerment), social entrepreneurship, sustainability en community engagement.

Tijdens haar verblijf voor het Liliane Fonds in haar geboorteland Ghana, werd zij geraakt door de vrouwen van Afrika, die soms tegen de stroom in, veel zorg en aandacht besteden aan hun uiterlijk. Dát vormt voor haar de drijfveer om de prachtige mode en -accessoires in Nederland te laten zien.

Irene vertelt met veel passie over de verhalen achter ieder product. Het is haar doel om naast het mooiste op mode-gebied, ook de sfeer en levensstijl uit Afrika mee te nemen naar Nederland.

Als grondlegger van Lady Africa won Irene Hin de Award winner Red’s Hot Women 2013 – Category Fashion Entrepreneurs en The Voice Achievers African Business Award in 2017.

Tevens was zij genomineerd voor:

  • Viva’s Women 400 – 2014 & 2015 – World Improvers & Entrepreneur
  • Award winner Red’s Hot Women 2013 – Category Fashion Entrepreneurs
  • De Kleurrijke Top 100 2013 Entrepreneurs.


Specialism

Connecting cultures, Ethnic fashion, International entrepreneurship

To hire as

Speaker

Languages

Dutch, English

More speakers